• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestis uus kindlustusteenus

  Nimelt on tegemist liiklusõigusabi kindlustusega. Mõte on iseenesest selles, et pakutakse avariides kannatanutele õiguslikku kaitset. Kui kindlustus tehtud, kannab õigusabi kulud kindlustusfirma. D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhi Ilona Kuberi sõnul on neil endal olemas juristid, kes klientidega tegelevad ja kui peaks vajadust olema, siis võib klient ka advokaadi palgata.
  Teenus ise on suunatud peamiselt era- ja väiksemale või keskmisele ärikliendile. Kogu mõte ongi selles, et kindlustus peaks sisendama turvatunnet neile, kes ise ei suuda endale advokaati lubada, et sellega suurte ja rikaste firmade vastu sõdida.
  Näiteks, kui te pole rahul liiklusõnnetusest tulnud juhtumiga, siis võite õigusabi kindlustuse olemasolul pöörduda D.A.S.-i poole ja nemad võtavad kulud enda kanda. Kuberi sõnul siiski konsulteeritakse enne oma juristidega, kes vaatavad, kas on alust midagi nõuda või mitte ja kas on mõtet suurte vastu astuda.
  Siiski pole kindlustusfirma heldus piiritu, vaid tuleb arvestada, et õigusabi kulud kaetakse 120 000 krooni ulatuses. Kui sellest üle läheb, tuleb kliendil endal rahakotirauad avada.
  Enne iga protsessi tehakse aga uuring, kui suur on võimalus juhtumit võita. Kui tehtud eeltöö näitab, et on võimalik, siis kaotuse puhul võetakse kulud enda kanda. Kui aga tehtud uuring näitab, et pole võimalik võita ja kohtus kaotatakse, siis tuleb kliendil kohtukulud endal kanda.
  Seda pole siiski võimalik teha, et satute avariisse ja kui asjad tunduvad karmiks minevat, teete õigusabi kindlustuse ja edasi on muretu elu. D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi nõukogu esimehe Peeter Wiegandi sõnul siiski eeldatakse, et teil oli juba kindlustus olemas, kui õnnetus juhtus.
  Gaudium OÜ Liiklusõiguse Büroo jurist Maano Saareväli leiab, et tegelikult vajavad inimesed liiklusõiguse alast abi küll. Probleemid tulevad tihtipeale sellest, et ei teata, kuidas kindlustuse või politsei erinevatele otsustele reageerida.
  Seda Saareväli ei usu, et D.A.S.-ist neile konkurent saaks, pigem vastupidi. Ta loodab, et see aitab edendada inimeste teadvuses sellise teenuse olemasolu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi