• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milline spordiala valida?

  Kindlasti on esimene nõue, et spordiala peab teile rõõmu valmistama. Miks mitte käia kiires tempos pargis kaks tundi, kui see teile vaid meeldib. Või töötada jalgade ja kätega jõusaalis crosstrainer'il, vaadates aknast välja merele ja kuulates lõõgastavat muusikat.
  Arvestama peaks ka oma tervisliku seisundiga, spordiala peab tervist tugevdama, mitte kahjustama. Ülekaalulisele ei sobi jooksmine või stepaeroobika, põlvekahjustuse korral rinnuliujumine. Koju minnes peaks ülekaaluline jalgsi trepis üles minema ja liftiga alla tulema.
  Tervisetreeninguga alustaja peaks keskenduma ühele spordialale, kas jooksmine, jalgrattasõit või kepikõnd. Kindlasti ei tohiks algaja üheaegselt teha vastupidavustreeningut ja jõutreeningut, sest nii te ei saavuta ainevahetuse ja lihaskonna efektiivset kohanemist. Kui olete lemmiktegevusega juba vajaliku treenituse saavutanud, alles seejärel mitmekesistage oma treeninguid.
  Autor: Rein Jalak
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi