23. november 2006 kell 22:00

Milline spordiala valida?

Kindlasti on esimene nõue, et spordiala peab teile rõõmu valmistama. Miks mitte käia kiires tempos pargis kaks tundi, kui see teile vaid meeldib. Või töötada jalgade ja kätega jõusaalis crosstrainer'il, vaadates aknast välja merele ja kuulates lõõgastavat muusikat.

Arvestama peaks ka oma tervisliku seisundiga, spordiala peab tervist tugevdama, mitte kahjustama. Ülekaalulisele ei sobi jooksmine või stepaeroobika, põlvekahjustuse korral rinnuliujumine. Koju minnes peaks ülekaaluline jalgsi trepis üles minema ja liftiga alla tulema.

Tervisetreeninguga alustaja peaks keskenduma ühele spordialale, kas jooksmine, jalgrattasõit või kepikõnd. Kindlasti ei tohiks algaja üheaegselt teha vastupidavustreeningut ja jõutreeningut, sest nii te ei saavuta ainevahetuse ja lihaskonna efektiivset kohanemist. Kui olete lemmiktegevusega juba vajaliku treenituse saavutanud, alles seejärel mitmekesistage oma treeninguid.

Autor: Rein Jalak

Hetkel kuum