23. november 2006 kell 22:00

Sama kampsun, aga kõrvalpoes poole kallim

Mida küll külakostiks kaasa võtta, mis seostuks ennekõike Eestiga?

Suveniiripoodides ringi vaadates oli üllatusmomente rohkesti. Mõtlesin ikka, et hinnad Tallinna tihedalt üksteise kukil asetsevates suveniiripoodides on enam-vähem samad, kuid jäin pika ninaga.

Juba ainuüksi "Welcome to Estonia" või Tallinna vaadetega T-särkide hinnad kõiguvad 130 ja 400 krooni vahel, rääkimata rahvusliku mustriga kampsunitest, mis olenevalt poest ja sellest, kas tegu on masinaga või käsitsi kootud kudumiga, maksavad 650 ja 2500 krooni vahel. Samuti on poodide suunitlus erinev. Mõni pakub kõike, mis võimalik: villaste sokkide ja kampsunite kõrval asub poekeses terve eraldiseisev matrjoškade või merevaigu osakond.

Teised poed on enam käsitööle orienteeritud - müügil on nähtavasti imearmsate tädikeste tehtud värvilised pajalapid ning hoole ja armastusega kootud kindapaarid, osta saab kraasitud villa ja viiske, sibula- ning laastukorve.

Maitsed on erinevad ja kindlat hea kingituse retsepti polegi vist võimalik anda.

Kindlasti võiks sisse astuda kunstipoodidesse ja -galeriidesse, samuti raamatupoodi, kus pildiraamatute kõrval seisab ka valik inglise keelde tõlgitud Jaan Krossi romaane.

Autor: Kadri Tamm

Hetkel kuum