Villu Reiljani kahepalgelisus

Aivar Hundimägi 24. november 2006, 00:00

Rahvaliidu valimisloosung lubab kõigile võrdseid võimalusi. See loosung on sisutühi. Kurikuulsad maatehingud näitasid, et Rahvaliidu sõbrad on võrdsematest võrdsemad. Nii õnnestus ettevõtja Tullio Liblikul saada magus maatükk Pirita jõe ürgorus. Riigil oli küll selle looduskaitse all oleva maatüki suhtes ostueesõigus, aga seda unustati kasutada. Arvestades, et selle unustamisega kinkis riik hiljem sama maatükki vahetades Eesti Ekspressi arvutuste kohaselt pool miljardit krooni, peaks sõna unustas olema vist jutumärkides (vt "Reiljan kinkis pool miljardit", Eesti Ekspress, 02.11.2006).

Teine näide Rahvaliidu võrdsetest võimalustest on nende suhtumine väärtpaberiinvesteeringutesse. Praegu on ettevõtted ja eraisikud ebavõrdses seisus. Juba aasta tagasi rääkis Rahvaliitu kuulunud rahandusminister Aivar Sõerd, et see ebaõiglus tuleb kaotada. Paar kuud tagasi tekkis koalitsioonis võimalus Sõerdi soovitu teoks teha, aga Villu Reiljani juhtimisel tõmbas Rahvaliit sellele ideele kriipsu peale. Eestis on rikastel niigi hea elu, põhjendab Reiljan tänases Äripäevas.

Keskkonnaministri ametis kehva tööd teinud ja seetõttu maksumaksja kulul valitud seltskonnal rikastuda aidanud eksminister unustas aga ära, et praegune maksusüsteem soosib just jõukamaid inimesi. Soosib neid, kes on loonud aktsiainvesteeringuteks ettevõtted.

Ekslik on ka Villu Reiljani veendumus, et aktsiatesse investeerivad ainult jõukad. Jah, väärtpaberiostjatel on küll head võimalused tulevikus jõukaks saada, kuid börs ei ole ainult rikaste inimeste pärusmaa. Tulumaksuseaduse kiire muutmine on hea võimalus näidata, et Rahvaliit seisab võrdsete võimaluste eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing