Poliitik armastab puhata kaugel ja soojal maal

24. november 2006, 08:29

Kuigi poliitikud tahaksid rohkem vaba aega
veeta Eestis, võtavad nad aastas ette ka pikemaid puhkusereise eksootilistele
maadele.

Riigikogu liikme Jaanus Rahumäe (Reformierakond) kontol on tänavu kaks pikemat reisi, kirjutas SL Õhtuleht. Septembris pidas ta koos perega Itaalias Sitsiilias sünnipäeva. Tutvus kurikuulsa maffiasaare tänapäeva ja sajanditepikkuse ajalooga. Äsja väisas Rahumägi perega Kanaari saarestikku. «Minu reiside sihtmärgid on alati seotud spordiga. Palmi all vedelemine on täiesti vastunäidustatud ja tekitab stressi,» räägib ta. Seepärast mängis ta nii Sitsiilias kui ka Kanaaridel golfi ning püüdis võimaluse piires sukelduda.

Pikema reisi on tänavu teinud riigikogu liige Margus Leivo (Rahvaliit). Aprillis pakkis ta koos parteikaaslasest keskkonnaministri Villu Reiljani, riigikogulase Olari Taali (Res Publica) ning ärimeestega relvad ja sõitis Lõuna-Aafrikasse jahile.

«See Aafrika-reis oli erand. Tavaliselt tahan ma puhata Eestis,» kinnitab Leivo seitse kuud hiljem. Enda sõnul pole ta kordagi käinud Mauritiusel, Kanaaridel või Uus-Meremaal palmi alla peesitamas. Selle asemel naudib saadik maal heinategu. Või käib lähiriikides suusatamas. Kui aga tuleb hea pakkumine, võib Leivo sellest ka vedu võtta. Kevadel nii juhtuski, kuigi see reis polnud klassikaline puhkus. «Kas palmid on kõrval, see ei mängi jahil suurt rolli.»

Peaminister Andrus Ansip eelistab pikematele reisidele puhkust Eestis. Tänavu käis ta koos perega muu hulgas Ruhnus ja Naissaarel. Kuid eelmisel aastal puhkas peaminister Hispaanias. Tänavu kevadel lendas Ansip Mehhikosse sugulase pulmapeole.

Keskerakondlasest Tallinna linnapea Jüri Ratase pikem reis viis ta koos perega paariks nädalaks Kanaari saartele. «Kanaaridel käisime tavalise turismigrupiga,» ütleb ta. Kahenädalase suvepuhkuse veetis ta Eestis. «Olid teatud kohad, kuhu kindlasti tahtsime jõuda ja ka jõudsime – Saaremaale ja Hiiumaale.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2006, 08:26
Otsi:

Ava täpsem otsing