Töötute koolitusteks on miljoneid kroone, kuid pole õpihimulisi töötuid

Mariliis Pinn 24. november 2006, 07:59

Kuigi tööturuametil on töötutele välja
pakkuda mitmeid kõige erisugusemaid koolitusi, ei olda siiski alati sugugi
varmad neil osalema.

Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu tõdeb, et inimesi on keeruline koolitustele leida. “Lisaks meie koolitustele on ju ka Euroopa sotsiaalfondide projektid, kus oleme partneriks, et inimesi neile suunata,” rääkis Sarapuu.

Sarapuu sõnul on tööturuametil praegu piisavalt vahendeid ja võimalusi tegelemaks inimestega, kellel pole tööd. Oleks töötu selleks vaid ise valmis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tallinna ja Harjumaa osakonna koolituskonsultant Kaie Bachmann on teinud kokkuvõtte ka eesti ja vene rahvusest töötute õpisoovidest, mis on sootuks erinevad. “Venelased tahavad kõik saada kokaks ja juuksuriks,” toob ta näite. Eestlane seevastu tahab kontoritööd ning neile ei maksa pakkuda müüja, õmbleja, koka ja pagari-kondiitri kursust.

Ka tööturuameti Pärnumaa osakonna koolituskonsultandi Ene Simbergi sõnul on praegu pakkuda mitmeid kursusi, ent mõnele neist pole laekunud ühtegi sooviavaldust. Samas on Pärnus praegu suhteliselt palju töötuid, pärast linavabriku koondamist võttis end arvele üle saja inimese.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2006, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing