24. november 2006 kell 6:46

Tehvandi spordikeskus ehitab staadionit ja hüppemäge

SA Tehvandi Spordikeskusel on käsil laskesuusatamise suviste maailmameistrivõistluste ettevalmistamine ja Tehvandi suusahüppemäe kompleksi ehitus.

Järgmisel sügisel peetakse Otepääl suvised laskesuusatamise maailmameistrivõistlused, seepärast oli vaja juba sel aastal alustada staadioni rekonstrueerimise esimese etapiga. Suviseid laskesuustamisi on palju aastaid peetud, kuid rullsuuskadel peetakse neid teist korda. Suvise laskesuusatamise kavas on laskejooks ja rolleritel sõitmine.

Tehvandi spordikeskuse staadioni pikendusel valmib lasketiir ja ligi kilomeeter uut rollerirada, seega pikeneb olemasolev viiekilomeetrine ring. Uuel suusastaadionil on vaja ehitada laskeseinad, lasketiiru ümber ohutuspiirded. Lasketiir ei ole mõeldud ainult selleks ürituseks, kirjutas Valgamaalane.

Tulevikus saab korraldada treeninguid ja talviseid võistlusi. Võimalus on korraldada laske- ja murdmaasuusatamise võistlusi isegi samal ajal, sest staadionid on kõrvuti ja rajad saab eraldi teha.

"Esmalt on vaja valmis saada lasketiir ja hüppemägi. Eesti esimese rahvusvahelise suusaliidu normidele vastava ehk K90 suusahüppemäe ehitamisel on kaks etappi," rääkis Tehvandi keskuse juhataja Alar Arukuusk.

Esimeses on tagatorn, ronimissein ja vaateplatvorm – need peavad valmis saama selle aasta lõpuks. Kui ka teise etapi ehitus käib, siis platvormi suveni kasutada ei saa. Kogu hüppemägi peab olema valmis 31. oktoobriks 2007.

Vanas lasketiirus oli 17 kohta, uuele staadionile rajatakse neid 30. Tuleb tribüün 1000 istekohaga. Stardid ja finišid on tribüüni ees. Vaja oli teha palju mullatöid. Põhilised tööd peavad olema valmis 10. detsembriks, kuid haljastus ja asfalteerimine jäävad kevadeks. Hiljemalt jaanipäevaks peavad needki tehtud olema.

Tööd tuleb nii teha, et ei segaks maailmakarikavõistlusi 27. ja 28. jaanuaril, mis on tavapärasest hiljem.

Hetkel kuum