26. november 2006 kell 9:49

Kalleim Evald Okase aktimaal müüdi 38 000 krooniga

Vanameister Evald Okase tööde oksjonil osutusid kunstikogujate lemmikuks Okase aktimaalid - kalleim neist, "Naine luigega" müüdi 38 000 krooniga.

Pärnus Ammende villas toimunud Evald Okase tööde oksjon oli kunstnikule esimene, varem on oksjonitel müüdud vaid tema üksikuid töid, vahendas ETV 24. "Naine luigega" läks müüki alghinnaga 29 000 krooni. 500kroonise sammuga tõusis hind 38 000le kroonile.

Vanameistrit ennast oksjonil polnud, kuid tütred Kai Koppel ja Mari Roosvalt kinnitasid Aktuaalsele kaamerale, et mõne päeva pärast oma 91. sünnipäeva tähistav kunstnik teeb siiani tööd.

Ka korraldajale Annela Raud Selgele oli tegu esimese oksjoniga. Annela Raud Selge sõnul on Okas naisele suur eeskuju. "Evald Okas on ka isiklikult mulle väga suur eeskuju ja olen võtnud ise ka Evald Okase majamuusemis Haapsalus osa suvekoolidest ja tema aktimaali kursustest," rääkis oksjoni korraldaja oma seostest Evald Okasega.

Hetkel kuum