• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kliendid vaatavad pigem kvaliteeti kui madalat hinda

  KPMG Baltics ASi juht Andris Jegers tunnistab, et Eesti turg on audiitorifirmade vahel ära jagatud ja lõviosa on viie suurema rahvusvahelise audiitorifirma käes.
  KPMG Balticsi kliendid on peamiselt Baltimaades tegutsevad välisosalusega ettevõtted, kes hindavad eelkõige kvaliteeti ja pikaajalist koostööd. "Eesti firmad arenevad kiiresti ja kliendid vaatavad üha enam, et teenus oleks kvaliteetne. Aeg, mil osteti ainult odavuse järgi ja valdavalt taheti lihtsalt audiitori järeldusotsust, on läbi saamas," väidab Jegers.
  Audiitorifirma püsib usaldusel, sest nõustamist tellitakse sageli just tunnustatud konsultantidelt. Kogemus, elutarkus ja juurdepääs rahvusvahelisele kompetentsile on audiitori ja konsultandi peamine vara, seetõttu pööratakse KPMGs suurt tähelepanu töötajate koolitamisele, rahvusvahelisele koostööle ja motiveeriva töökeskkonna hoidmisele.
  Audiitoriks õppimine võtab suhtelist kaua aega. "Võtame tööle lõpetajaid otse ülikoolist, kes pärast kolmeaastast praktikat saavad sooritada eksami. Eksam on ehk liigagi raske ja selle teevad ära hetkel vähesed, mistõttu on Eestis peagi tekkimas vannutatud audiitorite nappus," tunnistab Jegers.
  Audiitori elukutse eeldab suurt töökust ja tahet omandada uusi teadmisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.