• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Särava idee puhul andestatakse vead

  Vigade vastu pole meist keegi kaitstud. Isegi kui enda arvates oled kõik detailid üle kontrollinud, selgub ikka, et mõni viga on läbi lipsanud.
  Eriti palju vigu tekib kiirustades, kuid kiiretel aegadel antakse ka kõige enam vigu andeks, sest inimvõimetel on piirid ja päevas on vaid 24 tundi.
  Tunduvalt karmimalt suhtutakse eksimustesse, mida igapäevatöös korduvalt tehakse kas rutiinist või liigsest enesekindlusest.
  Ka inimesed on erinevad. Mõnel töö lausa lendab käes, aga ta teeb selle käigus ka rumalaid vigu, mille parandamine hiljem palju aega võtab.
  Teine kontrollib mitu korda iga detaili, saab asja alati korrektselt tehtud, aga tööjõudlus on madal ja ka säravaid tulemusi pole. Kumba inimest soovite oma alluvusse tööle? Kindlasti sõltub palju ettevõtte ja töö iseloomust. Kui mõni hea uus idee on vaja enne konkurente ellu viia, siis andestatakse tavaliselt ka pisivead.
  Eesti ettevõtted arenevad endiselt suhteliselt kiiresti ja inimestel tuleb õppida uusi tehnoloogiaid ja töövõtteid, mille omandamise käigus eksitakse tahtmatult.
  Samas on siiski oluline, et vigade tegemise hirmus ei kaoks julgus pakkuda välja uusi ideid, sest tihti "karistatakse" idee autorit selle elluviimisega.
  Alati pole aga idee pakkuja sugugi parim elluviija, sest loomingulised inimesed on harva perfektsionistid. Oluline on, et eksimise hirmus hea idee vaka alla ei jääks või tehtud vigu varjama ei hakataks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Pangajuhid avaldasid kasvuplaani: rahvusvaheline turg, kaubandus ja krüpto
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Endised töötajad tahavad firmamatja kätte liikunud vanalinna restoranipidaja pankrotti
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.