27. november 2006 kell 11:25

Wiiralti 25 000 kroonise stipendiumi sai Eike Eplik

Eduard Wiiralti nimelise 25 000 krooni suuruse stipendiumi pälvis Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuri eriala neljanda kursuse üliõpilane Eike Eplik.

Esmakordselt välja antavale Wiiralti nimelisele stipendiumile said kandideerida Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) maalingute ja skulptuuri osakonna kolmanda ja neljanda kursuse üliõpilased. Stipendiumi eesmärk on edendada maalingute ja skulptuuri üliõpilaste õppe- ja loomingulist tööd ning toetada nende enesetäiendamist välisriikides, teatas selle väljaandja kultuuriministeerium.

Wiiralti stipendium on arvult viies TKK üliõpilastele suunatud sihtstipendium. Konkursile laekus neli taotlust, mille hulgast tõstis TKK ekspertkomisjon esile Epliku esitatud portfoolio sisukuse ja stipendiumi kasutamise eesmärgipärasuse.

Järgmise aasta jaanuarist alustab Eplik vahetusüliõpilasena õpinguid Turu kunstiülikoolis, kus ta soovib jõuda diplomitöö teemani, katsetades erinevate tehnikate ning materjalidega.

Hetkel kuum