• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bush: viisavabadus USAga tuleb nii kiiresti kui võimalik

  USA president George W. Bush, kes eile koos president Toomas H. Ilvesega Eesti Pangas kümnete välkuvate fotoaparaatide ja lindistavate kaamerate ees esines, tunnistas, et viisaküsimus pole oluline ainult eestlastele, vaid ka ameeriklastele. "Viisavabadus peaks olema USA poolt kergemini korraldatud. Eestlastel on USAs sugulasi, seega mõistame, et nad soovivad Ameerikat külastada," rääkis Bush, kelle sõnul tuleb viisavabadus nii kiiresti kui võimalik.
  Viisakusvisiidil viibiv president lisas, et tahab teha koostööd Kongressiga, et muuta kahe riigi vaheline viisarežiim lihtsamaks. Samas tõdes ta, et peab Kongressi veenma, et viisavabaduse rakendamine ei tähenda ohtlike inimeste juurdevoolu riiki.
  Nii andis Bush mõista, et eestlased saavad vabamalt USAsse, kui Eesti hakkab jagama rohkem infot. USA riigipea ütles veel, et küsimus on ka uutes turvalahendustes, näiteks passide turvaelemendid.
  "See on tehniline probleem," ütles president Toomas Hendrik Ilves. Kui uued turvanõuded selguvad, peab Eesti võimalikult kiiresti need kasutusele võtma, sõnas Ilves.
  President Bush rääkis, et Eesti edu olnud siiamaani muljetavaldav. "Eesti on veenev näide riigist, kus tänu õigetele otsustele on toimunud kiire areng ning paranenud inimeste heaolu," ütles Bush. Ühtlasi tõstis Bush esile Eesti lihtsat ja läbipaistvat maksusüsteemi.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.