ÄP fototoimetus • 28. november 2006 kell 22:00

Nokia taas ilmapildil

Kui veel viis-kuus aastat tagasi oli Nokia üks olulisemaid ettevõtteid, mõjutades tehnoloogiasektori ning kogu aktsiaturu liikumist nii Euroopas kui ka Wall Streetil, siis vahepealsetel aastatel paistis, et aktsia liigutas vaid Skandinaavia turgu, äärmisel juhul ka Euroopat.

Seetõttu tundus üllatavana, et Bloomberg seostas esmaspäevast ulatuslikku USA aktsiaturgude langust lisaks Wal-Martile ka Nokiaga, mille aktsia hind kukkus dollari nõrgenemise tõttu esmaspäeval kolm protsenti. Eile lisandus meie põhjanaabrite lemmiku langusele veel enam kui kaks protsenti.

Nokia ning teised Skandinaavia suured eksportöörid eesotsas laevanduskompanii Moeller Maerski ning lukutootja Assa Abloyga vedasid Põhjala börsid viie nädala madalaimale tasemele. Üle kahe protsendi kukkus ka Fortumi aktsia pärast seda, kui investeerimispank Merryll Lynch alandas põhjanaabrite suurima kommunaalteenuste pakkuja soovitust.

Autor: ÄP

Hetkel kuum