28. november 2006 kell 11:01

Ohtlik tapja põgenes inimliku eksituse tõttu

Haigla kinnitusel sai ohtliku tapja Sergei Kalinini põgenemine psühhiaatriakliinikust teoks inimliku eksituse tõttu.

Eile põgenes SA Viljandi haiglas psühhiaatrilisel sundravil viibinud Sergei Kalinin. Haigla kinnitusel leidis põgenemine aset hambaarsti külastuse ajal Viljandi linnas, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

“Kindlasti teeme juhtunust omad järeldused, algatatud on sisejuurdlus. Selge on see, et põgenemine sai võimalikuks tänu inimlikule eksimusele.

Samas on oluline meeles pidada, et me oleme siiski eeskätt haigla, mitte vangla, seetõttu ei ole meie personalil ka relvakandmise õigust ega voli kasutada patsientide transpordil näiteks käeraudu,” ütles Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ülemarst Riina Jents.

Harju maakohtu 12.12.1995.a. otsusega mõisteti Kalininile 12-aastane vanglakaristus röövimises ja tapmises osalemise eest. 1999.aastal Kalinin haigestus ning ei olnud enam võimeline vanglakaristust kandma, seetõttu määras Harju maakohus oma 30.04.1999.a. määrusega talle psühhiaatrilise sundravi.

Hetkel kuum