Börsiülevaade: Nafta hind ja keskpanga juht toetasid USA aktsiturge

29. november 2006, 09:45

Nafta hind ja USA keskpanga juht Ben
Bernanke aitasid langusega alustanud USA aktsiaturge lõpetada kerges
plussis.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,12 protsenti 12136,45 punktini, peamiselt tehnoloogiasektorit esindab Nasdaqi koondindeksi tõus oli 0,28 protsenti 2412,61 punktil.

Maailma suurima naftakompanii Exxon Mobili aktsia hind kerkis 2,33 protsendi võrra 74,16 dollarini, USA suuruselt teise naftafirma Chevroni aktsia hinnale lisandus 1,64 protsenti ning selle sulgumishinnaks kujunes 69,88 dollarit. S P 500 energeetikaindeks kerkis 1,9 protsenti olles suurima tõusjaga sektor. Nafta hind kerkis eile New Yorgi kaubabörsil 1,1 protsenti.

USA keskpanga juht Ben Bernake lausus oma esimeses majanduse väljavaadet puudutavas kõnes alates juulist, et majanduskasv jääb ka eeloleval aastal üsna kiireks vastandudes sellega Wall Streeti analüütikute seas valdavale üldisele meeleolule, kes on majandusväljavaadete suhtes negatiivsed. Samas hoiatas ta inflatsioonilise surve jätkumise eest.

Apple’i aktsia hind kerkis 2,5 protsenti kõigi aegade kõrgeimale sulgemishinnale 91,81 dollarini. Investeerimispanga UBS analüütik Benjamin Reitzes tõstis ettevõtte kvartalikasumi prognoosi põhjendusega, et Maci arvutite ning mp3 mängijate tarned võivad olla rekordilised.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. November 2006, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing