• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusfirmad ehitasid kolmandas kvartalis viiendiku rohkem

  Ehitusettevõtted ehitasid Eestis ja välisriikides 2006. aasta III kvartalis eelmise aasta III kvartaliga võrreldes 21% rohkem, teatas Statistikaamet.

  Tänavu III kvartalis ehitasid ehitusettevõtted omal jõul 9,7 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 5,9 miljardi ja rajatisi 3,8 miljardi krooni eest - vastavalt 15% ja 33% rohkem kui eelmise aasta III kvartalis.
  Ehitustegevus kasvas nii Eestis kui ka välisriikides. Kohalikul ehitusturul tulenes ehitustegevuse kasv eelkõige hoonete ehitamisest, mida toetas ka rajatiste ehitamine. Välisriikides tehtud ehitustööde maht suurenes aga põhiliselt rajatiste ehitamise tõttu. Sealsed ehitusmahud suurenesid võrreldes möödunud aasta sama ajavahemikuga poole võrra, ulatudes 405 miljoni kroonini.
  Ehitisregistri andmetel lubati tänavu III kvartalis kasutusse 1381 uut eluruumi, s.o 571 eluruumi rohkem kui aasta varem samal ajal. Enamik uutest eluruumidest asus korterelamutes. Enim valmis uusi eluruume Tallinnas, järgnevad pealinna lähiümbruse vallad ja Tartumaa. Vaatamata kallinenud eluasemelaenudele püsib nõudlus uute eluruumide järele - III kvartalis anti ehitusluba 3591 uue eluruumi ehitamiseks. Eelistatuim elamutüüp on endiselt korterelamu.
  Kasutusse lubati 306 mitteelamut kasuliku pinnaga 252 800 ruutmeetrit. Enim lisandus uut kaubandus- ja büroopinda. 2005. aasta III kvartaliga võrreldes suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.
  Alates 2000. aastast on ehitustegevus kasvutrendis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.