ÄP fototoimetus • 29. november 2006 kell 22:00

Uudised

Prantsuse sandarmid ning kultuuri- ja sideministeerium on asja nii kaugele viinud, et riigi parlament lülitub ümber avatud lähtekoodiga tarkvarale.

Alates 2007 aasta juunist on Prantsuse parlamendi arvutitel jooksmas Linux ja avatud lähtekoodiga kontoritöötarkvara. Kokku on plaanis viia selline muudatus 1154 kasutajani ning hiljem kulude kokkuhoiu kinnituse korral veel enamateni.

Linuxit hakkavad täiendama OpenOffice.org-i kontoritarkvara, Mozilla Firefoxi veebilehitseja ning vabavaraline e-posti klient.

Reutersi uuringu järgi on vägivaldseid arvutimänge mänginud noortel suurenenud aktiivsus ajuosades, mis on seotud ärrituvusega.

Lisaks selgus, et vägivaldsete mängudega väheneb reageering aju piirkondades, mida seostatakse enesekontrolliga. Nähtused esinesid ka noortel, kel polnud varasemaid probleeme enesekontrolli või käitumisega.

Uuringus jälgiti väikesi muudatusi 44 noore ajus, kes läbisid rea ülesandeid pärast pooletunnist arvutiga mängimist. Üks pool katses osalenuid mängis mittevägivaldset autosõidu mängu "Need For Speed: Underground" ja teine pool vägivaldset tulistamismängu "Medal of Honor: Frontline".

Enesekontrolliga tegeleva piirkonna alaaktiivsust ning ärritumisega tegeleva keskuse üliaktiivsust täheldati rohkem vägivaldset mängu mänginute puhul.

Autor: ÄP

Hetkel kuum