• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uudised

  Prantsuse sandarmid ning kultuuri- ja sideministeerium on asja nii kaugele viinud, et riigi parlament lülitub ümber avatud lähtekoodiga tarkvarale.
  Alates 2007 aasta juunist on Prantsuse parlamendi arvutitel jooksmas Linux ja avatud lähtekoodiga kontoritöötarkvara. Kokku on plaanis viia selline muudatus 1154 kasutajani ning hiljem kulude kokkuhoiu kinnituse korral veel enamateni.
  Linuxit hakkavad täiendama OpenOffice.org-i kontoritarkvara, Mozilla Firefoxi veebilehitseja ning vabavaraline e-posti klient.
  Reutersi uuringu järgi on vägivaldseid arvutimänge mänginud noortel suurenenud aktiivsus ajuosades, mis on seotud ärrituvusega.
  Lisaks selgus, et vägivaldsete mängudega väheneb reageering aju piirkondades, mida seostatakse enesekontrolliga. Nähtused esinesid ka noortel, kel polnud varasemaid probleeme enesekontrolli või käitumisega.
  Uuringus jälgiti väikesi muudatusi 44 noore ajus, kes läbisid rea ülesandeid pärast pooletunnist arvutiga mängimist. Üks pool katses osalenuid mängis mittevägivaldset autosõidu mängu "Need For Speed: Underground" ja teine pool vägivaldset tulistamismängu "Medal of Honor: Frontline".
  Enesekontrolliga tegeleva piirkonna alaaktiivsust ning ärritumisega tegeleva keskuse üliaktiivsust täheldati rohkem vägivaldset mängu mänginute puhul.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.