29. november 2006 kell 6:38

Vanglajuht: vanglahoonte ehitamine ei peagi olema prioriteet

Tartu vangla direktori ametikohale asuva Toomas Malva sõnul on mõistetav, et Eestis pole seni uusi vanglaid rohkem rajatud, sest see ei peagi olema riigi ülesehitamises prioriteet.

"Vangla ei ole olnud riigi ülesehitamisel vast kõige tähtsam prioriteet, mis ühest küljest on ka õige. Teisi hooneid ja organisatsioone on ka, mida peaks ehitama," vahendas ETV 24 Terevisiooni uudiseid.

Samas loodab seni amortiseerunud Tallinna vanglat juhtinud Malva, et saab Tartus asuda tegelema muuga peale finantsprobleemide. "Tallinna vangla on hoonestuselt vana ja ei ole kaasaegne. Üldised probleemid on seal mõnikord tähtsamad vangistusküsimustest," lausus ta.

Malva avaldas heameelt, et ka Tallinnas on jõutud nii kaugele, et uue vangla valmimist võib oodata 2011. aastal.

Kommenteerides suvel Murru vanglas puhkenud skandaali, mille käigus pidid lahkuma mitu vanglajuhti, keda süüdistati osade kinnipeetavate soosimises, ütles Malva, et tal on rakse hinnata kolleegide tegusid negatiivsest küljest.

Hetkel kuum