Euroopa börsid: mäetööstus toetas Euroopa aktsiaid

30. november 2006, 14:18

Euroopa aktsiaturud pendeldasid eilsete
sulgemishindade tasemel. Üksteist tasakaalustasid suured eksportöörid eesotsas
farmaatsiagigant GlaxoSmithKline ja Electroluxiga, mille aktsiad kukkusid.

Tõusjate eesotsas olid mäetööstuskompaniid ning metallitööstusettevõtete aktsiad, mida toetasid metallide hindade tõus. Maailma suurima mäetööstuskontserni BHP Billitoni aktsia hind kallines 2,2 protsendi võrra 975 Suurbritannia pennini, Rio Tinto, mis jääb suuruselt kolmandale kohale kallines samuti 2,2 protsenti 2,752 pennini.

Helsingi börsi indeks oli kella kahe ajal 0,7 protsendiga miinuses. Languse peamootoriks on Nokia, mille hind on kukkunud 1,1 protsendi võrra 15,27 euroni. Ettevõte on samuti üks nendest, mis kannatab dollari languse tõttu. Dollari kurss on langenud 1,32 dollarini euro, mis teeb USD kursiks 11,85 krooni.

Ilmselt on mõnevõrra investoreid heidutanud ka ettevõtte juhi Olli-Pekka Kallasvuo sõnad ajalehele Svenska Dagbladet ning teistes Euroopa ajalehtedes, kus ta väidab, et maailma suurim mobiiltelefonide müüja hakkab taas ettevõtteid üle võtma. Üheksakümnendatel aastatel sai Nokia edu võtmeks just asjaolu, et tolleaegne juht Jorma Ollila müüs julgelt kõik muud harud ja keskendus ainult mobiiltelefonide tootmisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2006, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing