• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina pakub mitmekülgseid ärivõimalusi

  "See, mis Ukraina ehitusturul toimub, on meeletu," jagas eile kaubandus-tööstuskojas Ukraina seminaril vuugitäitematerjaide tootja ASi Krimelte kogemusi kommertsdirektor Jaanus Paeväli, ergutades ettevõtjaid, kel Eestis kitsas, kohapeal asja uurima. "Bussipilet maksab vaid 650 krooni," ütles ta.
  Krimelte käive on Ukrainas 10 aastaga kasvanud nullist 30 miljonile kroonile ja peaks tuleval aastal jõudma 43 miljonile. Kohaliku partneriga käivad kõnelused tootmise alustamiseks.
  Väikese riskiga ärimudel turule tulekuks on pakkuda Eestis proovitud kogemust mõnele suurele lääne firmale, rääkis Ukrainas mitmete investeerimisprojektidega tegelenud Rain Eisler. Nii on üks Eesti firma alustamas Ukrainas Saksa keemiakontserni BASF erivärvimise teenuse pakkumist.
  Eesti Kiievi saatkonna majandusdiplomaadi Margus Solnsoni sõnul on arengud Ukrainas igati positiivsed - majandus stabiliseerub, seoses lähenemisega WTO-le ja tihedamale koostööle ELiga korrastub seadusandlus ning majandus kasvab 6-7% tempos. Ukrainasse on laienemas ja laienenud juba ka pangandus- ja finantssektori firmad - Sampo, Ühispank, LHV. Esindusi on loomas tööstusettevõtted ja hulgimüüjad. Klientidele tulevad järele advokaadibürood. Novembrist on EASi esindaja Ukrainas Parbo Juchnewitsch.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.