• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vana toimiku vahelt pudenes 5000 rubla

  Ajalooarhiivis tulid vaeslastekohtu toimiku vahelt nähtavale prisked tsaarirublade pakid, mis olid omal ajal määratud ühele lapsele päranduseks, ent jäid Eesti Vabariigi saabudes kasutamata.

  Tänavu novembris korrastas Tartus asuva ajalooarhiivi fondihoidja Svetlana Kropivka vaeslastekohtu arhivaale, kui korraga ühe toimiku kattepaber rebenes ning arhiivitöötaja kukkusid sülle rasked rahapakid, kirjutas Postimees.
  Selgus, et 1920 aasta augustis saatis Tartu vandeadvokaat Schmidt «ühe härra ülesandel, kes soovib nimetamata jääda» Tartu vaeslastekohtule 5000 rubla tsaariraha. Advokaat palus summa paigutada obligatsioonidesse ning kasutada intresse 1906. aastal sündinud Richard Carl Medovi kasvatamiseks.
  Ajalooarhiiv eksponeerib leidu detsembrikuus oma koduleheküljel.
  «See on tegelikult kurb leid, mõeldes, kuidas keegi on seda raha kunagi kogunud ning kuidas see raisku on läinud,» sõnab arhiivi publitseerimistalituse juhataja Helina Tamman. «Igal juhul näitab see: ärge kunagi koguge raha!»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.