Mariliis Pinn • 1. detsember 2006 kell 10:52

Ilves näeb Eesti ülikoolide konkurentidena Oxfordi ja Harvardit

President Toomas Hendrik Ilves osales täna Tartu Ülikooli 87. aastapäeva aktusel, kus ta rõhutas, et meie ülikoolide mõõdupuud asuvad nüüdsest Helsingis, Stockholmis, Oxfordis, Berliinis ja Harvardis.

Mis tähendab üht: konkurentsi üliõpilaste ja õppejõudude pärast, tänapäeva nõuetele vastava

haridus- ja teaduskeskkonna pärast, lausus ptesident.

"Selles heitluses selgub Eesti teaduse tulevik. Kas Eesti parimad noored ajud pürivad õppima just Eesti parimasse kõrgkooli või eelistavad teha seda mujal? Kas Eesti noored teadlased tulevad tagasi Tartusse ja jäävad siia teadust tegema ning oma tulevasi kolleege harima? See on võtmekoht. See on heitlus, mis tuleb pidada Tartu Ülikoolil, teistel Eesti kõrgkoolidel, tegelikult aga kogu meie haridussüsteemil ja kogu riigil," lausus Ilves.

President Ilves tänas rektor Jaak Aaviksood, kelle töö Tartu Ülikooli kaptenisillal peagi otsa saab.

Hetkel kuum