Ärimees Kool napsas Keila-Joa mõisa Sõõrumaa eest

ÄP 04. detsember 2006, 00:00

Riigi Kinnisvara ASi poolt enampakkumisele pandud Keila-Joa mõisakompleksi eest on ärimees Gunnar Kool valmis välja käima 45,1 miljonit krooni. Mitmekülgse ärimehena, Sõõrumaa äripartnerina Gruusia turul ja näiteks OÜ Eesti Ilutulestikud omanikuna tuntud Kooli firma EU VIP Invest pakkumine oli seitsmest laekunud pakkumisest kõrgeim, kirjutas Eesti Päevaleht.

Lisaks tegid pakkumise veel suurärimees Urmas Sõõrumaa ning Eestis tegutsev Saksa ärimees Ernst Habermeyer, kellele kuulub Pärnus Hommiku tänaval Blauhausi ärikeskus.

Huvitav pakkumine tuli Soomest, mille tegi Soome Reservohvitseride Liidu president Tapio Peltomäki. "Tahtsime tõesti mõisa osta, aga kuuldavasti ei olnud meie pakkumine kõige kõrgem," ütles Peltomäki, kes selgitas, et esindab Soome erainvestoreid.

Kolme eri pakkumise ühisnimetajaks on vähetuntud ärimees Jevgeni Lustin, tema äripartner Jelena Rostovskaja ja perekond Karlõšev. Lustini kohta on teada, et ta tegeutseb Tallinna kinnisvaraäris, üks arendusobjekt on näiteks Pirita teel. Rostovskaja äripartneril on kokkupuuteid Hüvitusfondi endise juhi Arle Mölderiga.

Väidetavalt tundis mõisa vastu varem huvi ka Oliver Kruuda, ent Eesti Päevalehele väitis ta, et tal olevat mõisate ostmise tuhin üle läinud.

10,5 miljoni kroonise alghinnaga müüki pandud omaaegse Volkonskite perekonna residentsi tuleb uuel omanikul paigutada 100-200 miljonit. Sõõrumaa on varem hinnanud lagunevasse mõisakompleksi teha tulevat investeeringut paarisaja miljonini, seda peamiselt muinsuskaitse piirangute tõttu.

Komisjonil on kuni 15. detsembrini aega kontrollida laekunud pakkumiste vastavust enampakkumise tingimustele. Kokku võõrandatakse viis hoonet - loss, valvurimaja, külalishoone ja kaks laohoonet - ja viis hektarit sotsiaalmaad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing