3. detsember 2006 kell 22:00

Kuressaare laiendab piire

Kuressaare linn laieneb viimasel ajal üha enam väljapoole linna piire ning arendajad planeerivad ja rajavad mitmesuguseid linnalähedasi arendusprojekte.

Kuressaarest välja jäävad elamurajoonid muutuvad üha populaarsemateks ning sobivad eelkõige just neile, kelle jaoks korteris elamine on ennast ammendanud ning kel on tekkinud soov rajada oma perele eramu linnalähedasse rohelusse.

Atraktiivsemad ning huvipakkuvamad arendusprojektid on eelkõige mere lähedal või suisa oma rannaga. Tulenevalt looduskaitse piirangutest on selliseid rannaalasid aga suhteliselt vähe ning nendele ehitamise kavandamine ja organiseerimine küllaltki keerukas.

Vähestes piirkondades on siiski saanud koostada rannaalale detailplaneeringuid, luues võimaluse rajada Saaremaa kaunitele randadele uusi külasid.

Rannaaladele ehitusvõimaluste loomine on tekitanud vastakaid arvamusi.

Sellistesse kohtadesse soovivad kinnisvara osta enamasti Saaremaale puhkust veetma tulevad inimesed.

Arendusprojekte müüakse eri arenguetappides vastavalt nõudlusele: planeeringuga kinnistu, välja arendatud kommunikatsioonidega kinnistu, "võtmed kätte" kinnistu.

Kui Kuressaare linnapiiril on hoonestamata elamumaa hind umbes 100 krooni ruutmeetri eest, siis kaugemates piirkondades hinnad veel nii kõrgele küündinud ei ole, ent lähitulevikus võib mereäärsete kommunikatsioonidega varustatud hoonestamata kinnistute hinnatase juba sellele tasemele tõusta.

Autor: Priit Kuusk

Hetkel kuum