3. detsember 2006 kell 22:00

Üks küsimus

Olenevalt arendajast ja projektist võib kliendile jääda võimalus valida siseviimistlusmaterjale etteantud nimekirjast.

Arendaja otsib koos arhitektiga optimaalsed lahendused antud korterite viimistlemiseks.

Arendajal kui ehituse tellijal on otstarbekas anda kliendile ette kindlad siseviimistlusmaterjalide valikud (keraamiline plaat, parkett jms).

Materjale ette ära tellides ja ostes saab ehituskulusid täpselt arvestada ja kokku hoida.

Eri ehitusmaterjale paigaldatakse eri viisil. Näiteks mõningaid parkette liimitakse, keraamilisi plaate on mitmesuguste mõõtudega (märgades ruumides kallete loomiseks) jne. On raske leida universaalseid ehitusmehi, kes oleksid piisavalt kvalifitseeritud, paigaldamaks kõiki ehitusmaterjale.

Kliendi enda materjale kasutades esineb sageli tarneprobleeme, seeläbi pikeneb kogu ehitusperiood. Kuna arendaja tellib ehitusteenuse reeglina sisse, siis on sõlmitavas ehituslepingus ka tähtaeg, millal maja peab valmima. Samuti on valmimistähtaeg lubatud tulevasele ostjale. Kui kliendid võiksid ise materjale tarnida, oleks üsna tõenäoline, et kõik korterid ei saaks lubatud tähtajaks valmis.

Autor: Liis Lass

Hetkel kuum