Börsiülevaade: aktsiaturg rekordlainel

Mariliis Pinn 04. detsember 2006, 15:05

Tallinna börsil jätkati täna rekordlainel.
Uuel kõrgtasemel lõpetas Baltika ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.

Novembrikuu 50 protsendisest müügikasvust raporteerinud Baltika aktsia sulgus täna 20,79 eurol (325,29 krooni). Minu mäletamist mööda pole rõivajaemüügikontsern veel ühelgi kuul sellise kasvutempoga arenenud.

Ainuke asi, mis tugeva kvartaliraporti juures veidi murelikuks tegi oli fakt, et müügipinna aastane kasv ületas müügikasvu (57% vs 50%) ehk käive ruutmeetri kohta andis aastaga veidi järele. Siin võib olla aga tegemist väikse anomaaliga, kuna viimase kuuga lisandus jaemüügivõrku rekordilised üheksa poodi, mis tõstis küll momentaalselt müügipinda kuid ei suutnud tõenäoliselt anda täit panust kuu käibekasvu.

Hoolimata rekordiliselt sulgemistasemest investorite tähelepanu aktsia ei saanud. Väärtpaberi käive jäi vaid veidi üle veerand miljoni krooni.

Uuel tipptasemel (9,25 eurot = 144,73 krooni) lõpetas täna ka Tallinna Kaubamaja aktsia. Tõenäoliselt väga tugevaid jõulukvartali kasuminumbreid ootavad investorid on tõstnud jaekaubanduskontserni väärtpaberit viimase kuuga juba poole võrra.

Viimase nelja aasta kõrgeima taseme vahetus läheduses peatus täna Viisnurga aktsia (2,91 eurot = 45,53 krooni).

Viisnurk teatas möödunud reede hommikul, et hakkab arendama umbes kaht hektarit oma Pärnu jõe ääres asuvast maatükist. Börsile edastatud teate alusel võib spekuleerida, et puidutöötleja soovib krundile rajada kallihinnalisi korteri- ja (või) kontoripindasid.

Veidi jäi oma tipptasemest puudu börsi hällilapsel Olympicul (7,69 eurol=120,32 kroonil).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2006, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing