Mariliis Pinn • 4. detsember 2006 kell 12:42

Jõulutuled süttivad pärastlõunati

Tallinna Kommunaalameti tellimusel AS KH Energia Konsult poolt paigaldatud jõulutuled tänavatel, laternapostidel ja pargipuudel on ühtses süsteemis Tallinna tänavavalgustusega ja süttivad koos tänavalaternatega hämaruse saabudes.

Tallinna Kommunaalameti peaspetsialisti Tiit Tammvee sõnul süttivad laternad Tallinna tänavatel automaatselt, kui loomuliku valguse tugevus langeb alla 30 luksi. Praegusel aastaajal on see umbes kella 16-ne paiku pärastlõunal, teatas Tallinna pressiteenistus.

“Eraldi toitekaableid aastavahetuse dekoratiivvalgustuse tarbeks meil ei ole. Selle rajamine on väga töömahukas ja kulukas ettevõtmine,” selgitas Tammvee.

Kommunaalameti tellimusel paigaldas KH Energia Pärnu maantee äärsetele Estonia teatri, Musumäe ja Tammsaare pargi puudele valged ja sinised valgusketid. Viru väljaku keskele on paigaldati valguskettidest koonuskuusk. Kosmose purskkaevu äärsetel kuuskedel ja Kaarli puiestee pärnadel on siniste ja valgete tuledega valgusketid. Vabaduse väljaku tänavavalgustuspostid dekoreeriti valgusvihmast moodustatud koonustega.

Uue ilme saanud Tartu maanteel kaunistati laternapostid valgete valguskettidega, Pärnu maantee ja Männiku tee ristmiku piirkonda pandi punased valgusketid. Tavapärased valguskaunistused lisanduvad ka linnaosade jõulupuude ja kaubanduskeskuste lähedusse.AS KH Energia-Konsult hooldab Tallinna Kommunaalametiga sõlmitud lepingu alusel Tallinna linna enam kui 40 000 tänavavalgustit ja neid siduvat rohkem kui 1430 km pikkust tänavavalgustuse jaotusvõrku.

Hetkel kuum