• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulutuled süttivad pärastlõunati

  Tallinna Kommunaalameti tellimusel AS KH Energia Konsult poolt paigaldatud jõulutuled tänavatel, laternapostidel ja pargipuudel on ühtses süsteemis Tallinna tänavavalgustusega ja süttivad koos tänavalaternatega hämaruse saabudes.

  Tallinna Kommunaalameti peaspetsialisti Tiit Tammvee sõnul süttivad laternad Tallinna tänavatel automaatselt, kui loomuliku valguse tugevus langeb alla 30 luksi. Praegusel aastaajal on see umbes kella 16-ne paiku pärastlõunal, teatas Tallinna pressiteenistus.
  “Eraldi toitekaableid aastavahetuse dekoratiivvalgustuse tarbeks meil ei ole. Selle rajamine on väga töömahukas ja kulukas ettevõtmine,” selgitas Tammvee.
  Kommunaalameti tellimusel paigaldas KH Energia Pärnu maantee äärsetele Estonia teatri, Musumäe ja Tammsaare pargi puudele valged ja sinised valgusketid. Viru väljaku keskele on paigaldati valguskettidest koonuskuusk. Kosmose purskkaevu äärsetel kuuskedel ja Kaarli puiestee pärnadel on siniste ja valgete tuledega valgusketid. Vabaduse väljaku tänavavalgustuspostid dekoreeriti valgusvihmast moodustatud koonustega.
  Uue ilme saanud Tartu maanteel kaunistati laternapostid valgete valguskettidega, Pärnu maantee ja Männiku tee ristmiku piirkonda pandi punased valgusketid. Tavapärased valguskaunistused lisanduvad ka linnaosade jõulupuude ja kaubanduskeskuste lähedusse.AS KH Energia-Konsult hooldab Tallinna Kommunaalametiga sõlmitud lepingu alusel Tallinna linna enam kui 40 000 tänavavalgustit ja neid siduvat rohkem kui 1430 km pikkust tänavavalgustuse jaotusvõrku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.