Majandusleht The Wall Street Journal läheb väiksemaks

Majandusleht The Wall Street Journal, mis on päevalehtede hulgas tiraažilt USA Today järel teisel kohal, vähendab uuest aastast pinda ning uuendab kujundust, kirjutab The New York Times.

Lehepinna 10protsendiline vähendamine on teinud ärevaks mõningaid ajakirjanikke, kuid ettevõtte juhtkond kinnitab, et tänu sellele hoitakse kokku kümneid miljoneid dollareid, aga ajaleht hakkab infot pakkuma isegi rohkem, mitte vähem.

The Wall Street Journali vastutava toimetaja L. Gordon Crovitzi sõnul soovitakse muutuse abil kiirendada lehest ülevaate saamist. Tema sõnul hakkab paberväljaanne kajastama rohkem selgitavaid uudiseid, aga veebilehekülg hakkab neid pakkuma senisest agressiivsemalt ning kahe kombinatsiooniga loodetakse hoida lugejaid enda juures kogu tööpäeva. „Meie ambitsioon on olla esimene ajaleht mis on ümber mõtestanud, kuidas inimesed tarbivad uudiseid,” lisas ta.

Ettevõtmine on üheks osaks majanduslehe pingutuste kompleksile muutuda kasumlikuks. Ajalehe omanik Dow Jones on kasumis, kuid selle tarbemeedia grupp, mille alla kuulub ka The Wall Street Journal, sai kahjumit. Crovitzi sõnul loodetakse muutuda kasumlikuks veel sel aastal.

Hetkel kuum