Standardlahendus tahab ettevõttega kohandamist

Olari Rätsep 05. detsember 2006, 00:00

Ettevõtte üleminek digitaalsele infohaldusele on tihtilugu problemaatiline.

Tegelikult peab ettevõte päris täpselt teadma, millist lahendust talle vaja on. Tänapäeval on meeletus koguses kõikvõimalikke tarkvarapakkujaid, kelle vahel on raske teha valikut ning ettevõte peab samuti omavajadused ja võimalused hoolikalt läbi mõtlema. Oluline on tarkvara soetamisel teada, millised on ootused tarkvarale ja milleks seda kasutama hakatakse.

Ajad, mil infotehnoloogia surus aknast ja uksest sisse, on läbi, nüüd on see kohal. Digitaalsele kujule viiakse kõikvõimalikku informatsiooni, alustades töögraafikute koostamisest, lõpetades mis tahes kulutuste haldamisega.

Sõitude planeerimine on üks paljudest rakendustest, mis on juba pikalt saadav ja teostatav erinevate programmidega. Enamik neist on juba valmis ja nende muutmine ei ole enam aktuaalne. Ent reaalsus on ka see, iga ettevõte on omanäoline ning standardlahendused ei rahulda enam kõiki kasutajaid. Igal ettevõttel on välja kujunenud oma tööstiil ja vastavalt nendele ka vajadused lahendustele, mis rahuldaksid just selle ettevõtte vajadusi.

Leian, et ei ole kohatu paralleel autoga - kui auto väljub tehasest, siis tuleb sellel kõigepealt reguleerida istmeid, rooli, häälestada raadio jne. Sarnane lugu on ka tarkvaraga.

Standardlahendused katavad peamised vajadused, ent täisväärtuslikult saab programmi kasutada, kui see on peensusteni selgeks tehtud ja häälestatud ettevõttele sobivaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing