• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standardlahendus tahab ettevõttega kohandamist

  Ettevõtte üleminek digitaalsele infohaldusele on tihtilugu problemaatiline.
  Tegelikult peab ettevõte päris täpselt teadma, millist lahendust talle vaja on. Tänapäeval on meeletus koguses kõikvõimalikke tarkvarapakkujaid, kelle vahel on raske teha valikut ning ettevõte peab samuti omavajadused ja võimalused hoolikalt läbi mõtlema. Oluline on tarkvara soetamisel teada, millised on ootused tarkvarale ja milleks seda kasutama hakatakse.
  Ajad, mil infotehnoloogia surus aknast ja uksest sisse, on läbi, nüüd on see kohal. Digitaalsele kujule viiakse kõikvõimalikku informatsiooni, alustades töögraafikute koostamisest, lõpetades mis tahes kulutuste haldamisega.
  Sõitude planeerimine on üks paljudest rakendustest, mis on juba pikalt saadav ja teostatav erinevate programmidega. Enamik neist on juba valmis ja nende muutmine ei ole enam aktuaalne. Ent reaalsus on ka see, iga ettevõte on omanäoline ning standardlahendused ei rahulda enam kõiki kasutajaid. Igal ettevõttel on välja kujunenud oma tööstiil ja vastavalt nendele ka vajadused lahendustele, mis rahuldaksid just selle ettevõtte vajadusi.
  Leian, et ei ole kohatu paralleel autoga - kui auto väljub tehasest, siis tuleb sellel kõigepealt reguleerida istmeid, rooli, häälestada raadio jne. Sarnane lugu on ka tarkvaraga.
  Standardlahendused katavad peamised vajadused, ent täisväärtuslikult saab programmi kasutada, kui see on peensusteni selgeks tehtud ja häälestatud ettevõttele sobivaks.
  Autor: Olari Rätsep
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.