ERA panga eksjuhti süüdistatakse positsiooni tahtlikus ärakasutamises

Annika Matson 05. detsember 2006, 15:47

Tartu maakohus tegi täna ERA Panga eksjuhi
Jaak Kiikeri üle peetaval istungil paaripäevase vaheaja, et kohtualuse kaitsja
Kalev Bachmann saaks tutvuda muudetud süüdistusega.

Tartu kohtute pressiesindaja teatel muutis Lõuna ringkonnaprokurör Kristina Laas pankrotistunud ERA Panga endisele juhatuse esimehele Jaak Kiikerile esitatud süüdistust seoses karistusnormi redaktsioonilise muudatusega.


Kui varem süüdistati Kiikerit võõra vara riisumises ametiseisundi kuritarvitamise ja raiskamise teel, siis muudetud süüdistuse kohaselt süüdistatakse Kiikerit ametiseisundi tahtlikus ärakasutamises ja sellega varalise kahju põhjustamises.

Lisaks süüdistatakse Kiikerit maksuhaldurile deklaratsiooni esitamata jätmises ning dokumendi ametialases võltsimises.
Kohtuprotsessis Kiikeri üle on kohus ära kuulanud mitmekümne inimese, sealhulgas tema endiste kaaskohtualuste tunnistused. Samuti on kohus lõpetanud kohtualuse Kiikeri ülekuulamise.


Kiiker on üheksast endisest ERA-pankurist ainus, kes jätkab kohtus võitlemist oma õigeksmõistmise eest. Kiiker pole läinud lihtmenetluse kokkuleppe teele ega tunnistanud end süüdi nagu tegid seda ERA-Panga endine suuromanik Andres Bergmann, endine ERA Panga finantsdivisjoni direktor Peep Akkel, Tallinna regiooni direktor Raivo Link ja kindlustusfirma Polaris Vara endine juht Tarmo Ruben. Neljale endisele ERA-pankurile lõppes pikk kohtumaraton kriminaalasja lõpetamisega.
Reaalset vanglakaristust pidid kandma vaid Andres Bergmann ja lühiajaliselt ka Peep Akkel. Bergmann, kes viibis vanglamüüride taga kokku 22 kuud, vabanes ennetähtaegselt vanglast täpselt aasta tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2006, 15:56
Otsi:

Ava täpsem otsing