SEB Ühispanga Elukindlustus sai 15 000 krooni trahvi

Annika Matson 05. detsember 2006, 10:49

SEB Ühispanga Elukindlustus ei teatanud
finantsinspektsiooni õigeaegselt ettevõtte juhtkonnas toimunud muudatusest,
mistõttu sai 15 000 krooni trahvi.

Inspektsioon teatas, et kindlustusandja on kohustatud finantsinspektsiooni informeerima juhi valimise või määramise kavatsusest viisteist päeva päeva enne küsimuse otsustamist.

SEB Ühispanga Elukindlustus ei teatanud õigeaegselt, et käesoleva aasta 15.veebruaril kutsuti SEB Ühispanga Elukindlustuse nõukogu koosseisust tagasi Ülo Suurkask ning valiti uueks nõukogu liikmeks Peter Nilsson. Informatsioon otsusest edastati Finantsinspektsioonile seitse kuud pärast seaduses ettenähtud tähtaega. 28.augustil kutsuti nõukogu koosseisust tagasi Lembit Kitter ja valiti uueks nõukogu liikmeks Ahti Asmann. Informatsioon otsusest edastati Finantsinspektsioonile kaks nädalat pärast seaduses määratud aega. Inspektsiooni eelnev informeerimine on vajalik, et teostada järelevalvet kindlustusseltsi juhtide ametikohale sobivuse ja seaduses sätestatud nõuetele vastavuse üle.

Finantsinspektsioon teostab järelevalvet krediidiasutuste, kindlustusandjate, investeerimisühingute ja fondivalitsejate juhtide sobivuse ja seaduses sätestatud nõuetele vastavuse üle.

Finantsinspektsioon määras SEB Ühispanga Elukindlustusele 15 000 krooni suuruse rahatrahvi. Kindlustustegevuse seaduse järgi võib määratud tähtpäevaks teabe esitamata jätnud juriidilist isikut karistada kuni 50 000 krooni suuruse rahatrahviga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2006, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing