ÄP 5 aastat tagasi: Lacto kokkukukkumise äärel

ÄP 06. detsember 2006, 00:00

Endine Eesti eeskujulik piimandusettevõte AS Lacto, mille uut tootmishoonet käis paar aastat tagasi avamas president Lennart Meri ja mille omanik Yaqub Haidary sai eriliste teenete eest kodakondsuse, on varisemas pankrotti.

Lacto on saanud ridamisi pankrotihoiatusi ja raha tagasimaksmine on üha vaevalisem. Pankrotihoiatuse esitas piimaliit, mille ligi 100 000kroonise nõude on Lacto tasunud. Üleval ripub OÜ Mulgi Piim nõue summas veidi üle 5 mln krooni, esitatud Lacto tütarettevõtte ASi Rapla Dairy vastu. Lisaks ootab Lactot Hollandist 11 mln kroonine nõue, sest Lacto müüs Euroopasse Eesti või pähe Uus-Meremaa oma. Samuti võlgneb ettevõte ligi 16 mln kütusefirmadele, üle 20 mln Keila Viljasalvele ja ligi miljoni Kemira Agrole. Piimatootjatele on ettevõte võlgu ligi 30 mln. Maksuametile võlgneb Lacto ettevõtete grupp ligi 5 mln.

Hetkeseis: Lacto kukkuski kokku. Piimatööstuse pankrotihaldurid nõuavad Rapla Dairy endiselt juhilt Mohammad Yaqub Haidarylt kohtu kaudu rohkem kui 800 000 krooni. Haidary kasutas piimatööstuse raha ka oma villa ehitamiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing