ÄP fototoimetus • 5. detsember 2006 kell 22:00

Jaapani intress võib tõusta

Jaapani keskpanga juhatuse liige Atsushi Mizuno ütles eile, et riik hoidub tagasi deflatsiooni langemast ning palgad on saareriigis tõusuteel. Investorid lugesid sellest välja, et Jaapani keskpank võib tõsta baasintressimäära ja hakkasid jeeni ostma.

Maailma kuueteistkümne juhtvaluuta hulgas oli jeen uudisteagentuuri Bloomberg andmeil eile kõige tugevam.

Hoolimata sellest, et Jaapani keskpank tõstis juulis viimase kuue aasta jooksul esmakordselt baasintressimäära, on praegu vaid 0,25protsendine intressimäär tööstusriikide hulgas madalaim.

Turuosaliste arvates oli Mizuno kõne agressiivsem kui tavaliselt ning järjekordne baasintressimäärade tõus võib toimuda juba järgmisel kuul. Ning pärast seda võib intresside tõstmine juba agressiivsemaks muutuda.

Autor: ÄP

Hetkel kuum