Eestis elavate inimeste arv vähenes ligi 10 000 inimese võrra

Mariliis Pinn 07. detsember 2006, 15:10

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute
osakond kandis 9805 Eesti kodaniku rahvastikuregistri elukohaks Soome aadressi.

„Paljud Eesti kodanikud on jätnud oma elukoha muutusest Eesti riigile teatamata. Tänu Eesti ja Soome rahvastikuregistrite andmevahetusele on Eesti riigil ülevaade Soomes alaliselt elavatest Eesti kodanikest. Kui kodanik ise oma elukoha muutusest ei teavita, on riigil õigus Soome andmete alusel muuta rahvastikuregistris tema põhiaadress Soome aadressiks. Käesoleva nädala alguses nii ka 9805 Eesti kodaniku andmetega tehti,” ütles rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

„On aga väga oluline, et inimene ise teavitaks 30 päeva jooksul oma elukoha muutusest, seda ka välismaale elama asudes,” lisas Enel Pungas.

Rahvastikuregistri seaduse kohaselt on isik kohustatud hoolitsema enda ja oma alaealiste laste ning eestkostetavate elukoha aadressi õigsuse eest rahvastikuregistris. Sama seaduse alusel muudetakse rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmeid isiku elama asumisel välisriiki. Sellisel juhul on isik kohustatud 30 päeva jooksul oma sealse elukoha andmed edastama Eesti kohalikule omavalitsusele või välisesindusele, teatas siseministeerium.

Rahvastikuregistri andmetel elab Soomes kokku ligi 18 000 Eesti kodanikku, kes järgmise aasta märtsis toimuval Riigikogu valimisel kantakse Soomes valijate nimekirja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2006, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing