7. detsember 2006 kell 6:16

Eesti tankistid lüpsid Vene pangast 14 miljardit rubla

Venemaa siseministeerium koos Eesti õiguskaitseorganitega paljastas Vene kommertspanga Emal juhid, kes korraldasid 230 ebaseaduslikku finantsoperatsiooni ja võtsid nende abil arvetelt välja üle 14 miljardi rubla.

Riigiprokuratuuri järelevalve ja rahvusvahelise koostöö osakonna riigiprokurör Eve Olesk kinnitab, et seoses antud asja juurdlusega on Eestisse oodata Venemaa uurijaid, kes kuulavad üle Eesti kodanikke. Toimikutest käivad läbi vähemalt 60 meie riigi elaniku nimed, kirjutas Eesti Ekspress.

Kinnitamata andmetel sõitsid Eesti kodanikud Moskvasse ja kirjutasid seal alla võltsitud dokumentidele. Mahhinatsioonis osalejad said oma allkirja eest honorari, mille suurus oli ümmarguselt 1000 eurot.

Hetkel kuum