• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elegantses säras

  Lüües teise advendi eel peakohal lahti vihmavarju, ei taha mõeldagi, millisteks võivad jõulud kujuneda. Kraadiklaas akna taga näitab 12 soojakraadi. Suvepealinna Tervise Paradiisi veekeskuse akendest näeb värskelt rohetavat muru ning veidi eemal mere ääres lainetes möllavaid lohesurfareid.
  Tallinn lubab sel aastal olla senisest glamuursem, pannes rohkem rõhku mitte hardale jõulurahule, vaid aastalõpu säravatele pidudele. Ka Tallinna Kaubamaja õhutab pealinlasi ambitsioonikusele ja näitab kujundustrendina lossikaunistusi. Tegelikult on see tore ja üldsegi mitte võrreldav rootslaste jõulutundega, mida suurte ostukeskuste akendel peaks looma kullaga kaunistatud süngelt mustad kuused.
  Aga ometi ei saa Pärnu vastu selgi aastal. Tasa ja targu lisab linn igal detsembrikuul endale natuke maitsekat sädelust juurde. Seisab rahulikult elegantses ehtes ja ei tee lärmi, et endale külalisi meelitada. Sellesse muinasjuttu tahab igaüks, liiati veel uudise taustal, et ka rannapromenaad saab jõuluehtesse pandud. Kahjuks ei jõua sisu vormile järele. Nädalavahetuse õhtul lõõgastuda soovijaile vähemalt kesklinnas kohviku- või restoranikohta ei jagu.
  Pärnu linnavalitsuses on olnud arutamisel idee hakata maksma tegevustoetust neile toitlustusega tegelevatele ettevõtjatele, kes soovivad avada oma äri kesklinnas. Mingisugust otsust selle kohta aga praegu vastu võetud ei ole. Kui aastavahetuse plaanid on veel tegemata, tasuks jälgida pakkumisi, mida suvepealinna hotellid kiirematele broneerijatele teevad. Siis on pidu ja kõhutäis garanteeritud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.