Elegantses säras

Christel Karits 08. detsember 2006, 00:00

Lüües teise advendi eel peakohal lahti vihmavarju, ei taha mõeldagi, millisteks võivad jõulud kujuneda. Kraadiklaas akna taga näitab 12 soojakraadi. Suvepealinna Tervise Paradiisi veekeskuse akendest näeb värskelt rohetavat muru ning veidi eemal mere ääres lainetes möllavaid lohesurfareid.

Tallinn lubab sel aastal olla senisest glamuursem, pannes rohkem rõhku mitte hardale jõulurahule, vaid aastalõpu säravatele pidudele. Ka Tallinna Kaubamaja õhutab pealinlasi ambitsioonikusele ja näitab kujundustrendina lossikaunistusi. Tegelikult on see tore ja üldsegi mitte võrreldav rootslaste jõulutundega, mida suurte ostukeskuste akendel peaks looma kullaga kaunistatud süngelt mustad kuused.

Aga ometi ei saa Pärnu vastu selgi aastal. Tasa ja targu lisab linn igal detsembrikuul endale natuke maitsekat sädelust juurde. Seisab rahulikult elegantses ehtes ja ei tee lärmi, et endale külalisi meelitada. Sellesse muinasjuttu tahab igaüks, liiati veel uudise taustal, et ka rannapromenaad saab jõuluehtesse pandud. Kahjuks ei jõua sisu vormile järele. Nädalavahetuse õhtul lõõgastuda soovijaile vähemalt kesklinnas kohviku- või restoranikohta ei jagu.

Pärnu linnavalitsuses on olnud arutamisel idee hakata maksma tegevustoetust neile toitlustusega tegelevatele ettevõtjatele, kes soovivad avada oma äri kesklinnas. Mingisugust otsust selle kohta aga praegu vastu võetud ei ole. Kui aastavahetuse plaanid on veel tegemata, tasuks jälgida pakkumisi, mida suvepealinna hotellid kiirematele broneerijatele teevad. Siis on pidu ja kõhutäis garanteeritud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing