• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilves: maainimene pole teisejärguline

  President Toomas Hendrik Ilvese sõnul tuleb meelitada inimesi tagasi maale elama - maainimene pole teisejärguline.

  «Eestis on levinud vale arusaam, et maal elavad inimesed on teisejärgulised. Just seda arvamust tuleb meil üheskoos muuta,» ütles president tänasel kohtumisel maavanematega, teatas presidendi kantselei.
  Maavanemad andsid kohtumisel ülevaate oma maakondade arengust. Valupunktidena toodi välja infrastruktuuride arendamine, puudutati maakonna haiglate staatust ja sellest tingitud probleeme. Räägiti ka teede halvast olukorrast, ühistranspordi korralduse vajakajäämistest ja haridusteemadest. Positiivsena toodi välja elanike aktiivsuse kasvu ennekõike seltsitegevuses, positiivset iivet osades maakondades ning üldise elujärje paranemist maapiirkondades.
  Eraldi teemana leidis käsitlust riigivõimu tsentraliseerimisest tulenenud probleemid maakondades, maavalitsuste ja maavanemate roll ning koostöö omavalitsusliitudega.
  President Ilves teatas oma plaanist külastada oma ametiajal kõiki maakondi ning palus maavanematel visiitide ettevalmistamisel enam rõhku pöörata inimestega kohtumistele.
  Kohtumise lõppedes avaldas president lootust tegusale koostööle ning teineteise toetamisele, lubades kokkusaamisi maavanematega kindlasti jätkata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.