Lugu uuest algusest

Christel Karits 08. detsember 2006, 00:00

Vanemuise teater esietendab täna Tartu Saksa Kultuuri Instituudis norra autorite Ingvar Ambj¸rnseni ja Axel Hellsteniuse draama "Elling".

Ain Mäeotsa lavastatud "Elling" on koomiline ja südamlik lugu kahest mehest, kes pärast hooldusasutuses veedetud pikki aastaid lülituvad tavaliste inimeste igapäevasesse ellu. See tundub hirmutav, sest kumbki varases keskeas meestest pole iial varem oma elu ise korraldama pidanud. Kes kodu koristab, kes käib poes? Mismoodi saadakse tuttavaks naistega?

Lavastuse kunstnikutöö tegid Liina Tepand ja Liina Unt, muusikaline kujundaja on Loore Martma. Mängivad Riho Kütsar, Margus Jaanovits, Markus Luik ja Ragne Pekarev.

Ingvar Ambj¸rseni "Ellingu" dramatiseeris 1999. aastal Axel Hellstenius. Näidend esietendus samal aastal Oslos ning sai tohutu publikumenu osaliseks: 125 etendust ja 60 000 vaatajat. Näidendi esmalavastaja Peter N¿ss tegi sama materjali põhjal ka filmi, mida on PÖFFilgi näidatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing