• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Treenijatel rohkem jõudu

  Ardo ja Marko on kuu jooksul treeningute tulemusena vähendanud rasvaprotsenti, mis tähendab rasvamassi vähenemist ilma lihaseid kaotamata.
  Marko kehakaal on pisut tõusnud, kuid ülekaalu ei olnud palju ja treeningu eesmärk on lihasmassi lisada. See tähendab lihasmassi juurdekasvu umbes 1-1,5 kg võrra. Treener Ott Kiivikas hindab seda väga heaks arenguks.
  Marko õlavarre ja rinnaümbermõõdud on suurenenud, mis annavad talle sportlikuma väljanägemise. Jõunäitajad on korralikult kasvanud esimese mõõtmisega võrreldes.
  Ardo kehakaal on vähenenud kaks kilo. "See on normaalne tempo, kuid tema algkaaluga võiks see esimestel kuudel olla isegi pisut kiirem, umbes 3-4 kilo kuus," kommenteerib Kiivikas.
  Oluline vähenemine on toimunud jalgades, lausa 4,5 cm. Kätele lisandunud 0,7 cm on hea tulemus. Rasvaprotsent on vähenenud 1,4 võrra. Sellise kaalukaotuse ja rasvaprotsendi vähenemise puhul on tegemist rasvast, mitte lihastest vabanemisega. Pärast kahekuulist treeningut on lamades surumise tulemus peaaegu kahekordistunud.
  Ott Kiivikas koostas meestele uue treeningkava, mis näeb ette kava jaotamist kaheks: üla- ja alakeha treeninguteks.
  Kavasse lisandub harjutusi ja muutub aeroobse treeningu iseloom. "Teeme rohkem intervall treeningut - tõstes pulsisagedust ja jättes treeningmahu ajaliselt tõstmata," selgitab Kiivikas.
  Treeningkordi nädalas on neli. Ühel päeval treenitakse ülakeha, teisel alakeha.
  Ardo Kalda
  Sel kuul on mul olnud palju komandeeringuid, kus ei ole võimalik valida sobivat toitu. Saan valida vaid paljudest sobivaima. Pärast igat komandeeringut on see ka kaalutõusus tunda andnud, kuid juurde tulnud kaal kaob taas õigesti toitudes ja treenides juba paari-kolme päevaga.
  Trennis käimine on muutnud mõnusaks rutiiniks - hea rahulik omaette tegutsemiseks. Jõudu on juurde tulnud ning jalad tuntavalt peenemaks muutnud. Pole end nii hästi tundnudki!
  Marko Arakas
  Kuna enne jõule on suurenenud töökoormus, olen siiski suutnud kinni pidada õigest toitumisest ja teha regulaarselt trenni. Reie ümbermõõdu vähenemine on küll üllatav, kuid ehk on asi selles, et sel kuul tegin vähem harjutusi jalgadele.
  Usun, et tegelikult on ka vööümbermõõt pisut rohkem vähenenud, sest vahetult enne mõõtmist sõin ära ühe prae ja supi.
  Uus treeningkava tähendab rohkem treeninguid, mis tuleb tööpäevadesse mahutada. Ühel päeval treenime ülakeha, teisel alakeha. Näis, kuidas jõulud mõjuvad. Tahaks ju süüa head ja paremat. Tuleb jälgida, mida ja kui palju süüa. Kui pärast jätkate õige toitumise ja treeninguga, ei ole hullu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.