Rikkad elavad Tallinna ümber, Tartus, Emmastes ja Ruhnus

Mariliis Pinn 09. detsember 2006, 12:46

Esmakordselt kokku pandud statistilised ja
palgatöötajate ametlikku töötasu näitavad andmed näitavad, et kõrgeimat palka
teenivad Harjumaa valdade-linnade ning Ruhnu ning Emmaste valla elanikud.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ei arvanud, et saareelanike sissetulekuid iseloomustab päriselt üle 8000-kroonine keskmine töötasu, kirjutas Eesti Päevaleht. "Viis-kümme inimest, kes käivad siin suveti, kuid on end saareelanikena kirja pannud ja teenivad Tallinnas kõrgemat palka."

1450 elanikuga Hiiumaa Emmaste valla vanem Kalev Kotkas oli veendunud, et see on pikaajalise ja süsteemse arendamise tulemus. "Emmaste inimesed töötavad kohapeal ja 120 käib mujalt Hiiumaalt ning mandrilt meie ettevõtetes tööl."

Kõige kehvema sissetulekuga kohalikud omavalitsused asuvad Ida-Virumaal. Narva linnapea Tarmo Tammiste sõnul ei paista näiteks kinnisvarahindade kasvust küll välja, et Narva inimesed elaksid ülejäänud Eestiga võrreldes nii palju halvemini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2006, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing