Eurol küljes nõrkuse märgid

ÄP 11. detsember 2006, 00:00

Euroopa ühisraha jaoks oli möödunud nädal viimase kolme kuu kehvim. Ehkki Euroopa Keskpank tõstis neljapäeval juba kuuendat korda sel aastal baasintressimäära, on kauplejad seisukohal, et panga hoog laenuraha kallimaks muutmisel on hääbunud.

Kui möödunud esmaspäeval katsus euro dollari vastu ära viimase kahekümne kuu kõrgeima taseme (1,3367 dollarit euro = 11,705 krooni dollar), siis nädal lõpetati juba 1,3203dollarilisel tasemel (11,851 krooni dollar).

Investorite arvates ei kasutanud Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet viimasel panga koosolekul enam väljendit "tugev valvelolek", millega ta möödunud kordadel on andnud turgudele märku, et pank jätkab intresside tõstmise poliitikat. Pidurduv intressitase muudab aga valuutat ebapopulaarsemaks ja paneb investoreid peale euro otsima muid võimalusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing