• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurol küljes nõrkuse märgid

  Euroopa ühisraha jaoks oli möödunud nädal viimase kolme kuu kehvim. Ehkki Euroopa Keskpank tõstis neljapäeval juba kuuendat korda sel aastal baasintressimäära, on kauplejad seisukohal, et panga hoog laenuraha kallimaks muutmisel on hääbunud.
  Kui möödunud esmaspäeval katsus euro dollari vastu ära viimase kahekümne kuu kõrgeima taseme (1,3367 dollarit euro = 11,705 krooni dollar), siis nädal lõpetati juba 1,3203dollarilisel tasemel (11,851 krooni dollar).
  Investorite arvates ei kasutanud Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet viimasel panga koosolekul enam väljendit "tugev valvelolek", millega ta möödunud kordadel on andnud turgudele märku, et pank jätkab intresside tõstmise poliitikat. Pidurduv intressitase muudab aga valuutat ebapopulaarsemaks ja paneb investoreid peale euro otsima muid võimalusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Tallinna börs jätkas taastumist
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.