Küünlatuli - talveõhtute meeleolulooja

Tiina Kolk 11. detsember 2006, 00:00

Tänapäeval on küünalde valik väga suur, alustades väikestest teeküünaldest ja lõpetades suurte põrandaküünaldeni, neid on erikujulisi ning kümnetes värvitoonides.

Kes soovib, võib küünlaid sobitada toon toonis seina-, laudlina, vaiba vms värviga või lauanõudega, olenevalt taotlusest kasutada klassikalisi antiikküünlaid või hoopis mitmesuguse erineva tehnoloogia, pinnatöötluse ja suurusega kerasid, koonuseid jm kujuga küünlaid.

"Meie toodangust on kõige huvitavamad mosaiikküünlad, milles parafiinitükid läigivad kui marmelaad, ilusamad aga kristallsteariinküünlad, mis põlevad väga omapäraselt. Nende leek kumab justkui läbi jäälillede, mille sarnased kristallid moodustuvad küünlamassi sulamisel. Omapärased on ka kraasitud faktuuriga küünlad," lausub Flora Kadrina ASi kvaliteedijuht Marika Karuks.

Olenevalt küünalde suurusest võib nende põlemisaeg ulatuda 1,5 tunnist kuni 500 tunnini. Suured kaua põlevad küünlad on mitme tahiga, tavaliselt ilmestatakse nendega peosaale, halle, fuajeesid.

Siinjuures märgib kvaliteedijuht, et põlevaid küünlaid ei tohi kunagi järelevalveta jätta, mitte asetada üksteisele liiga lähedale ega kamina, ahju või mõne teise soojusallika lähedusse, sest siis hakkavad nad sulama ja tilkuma. Soovitav põlevate küünalde kaugus üksteisest on 10-15 cm. Kvaliteetsed küünlad ei tilgu ega tahma, aga tuuletõmbuses jm ebasobivate põlemistingimuste juures võib seda juhtuda. Iga küünal vajab kuumakindlat alust.

Klassikaliste küünlajalgade kõrval võib proovida erinevaid klaaskausse, millest tuli läbi kumab, suuremaid ja väiksemaid klaasvaagnaid, mis peegeldavad eriliselt tulekuma, aga muidugi erinevaid keraamilisi aluseid, lillevaase, kruuse jms. Siin võib lasta oma fantaasial lennata, järgida tuleb vaid ohutusnõudeid.

Aias süüdatud õueküünlad annavad külalistele märku, et neid oodatakse. Tore, kui küünlasära saadaks neid ka siseruumides. Küünlaid võib alati kinkida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing