Rõõmus jõuluootus

Tiina Kolk 11. detsember 2006, 00:00

Sisekujundaja Mari Jäätma otsustas tänavuse aasta lõpu pühendada reisimälestustele. "Igas kodus leidub lähemalt ja kaugemalt suveniiriks kaasa toodud eri materjalidest nõusid (vaagnaid, kausse, kanne, kruuse, klaase), tekstiile (laudlinu, linikuid, servjette) ning maitseaineid (kaneelikoort, vürtse, nelki jms), põnevaid jooke, millega saab külaliste vastuvõtuks ruumidesse värvikama tuju luua," arutleb ta.

Pidu võiks kulgeda suupistete ja jookide "tsoonist" õhtusöögile, sealt edasi magustoidualasse ja kohvinurka. Nõnda kavandades saab perenaine kõik külaliste tuleku ajaks valmis seada ja nendega koos üritusest rõõmu tunda.

Seekord kattis ta söögituppa eksootilise jõulumeeleolus laua. Täissiidist kaunis gobeläänlaudlina on meene Maroko reisilt, suured keraamilised küünlajalad pärinevad Mehhikost, kuldsed klaastaldrikud Hispaaniast, värvilaiguga pokaalid Prantsusmaalt.

Läbipaistvates huvitavate kuivatatud taimedega dekoreeritud klaasalustes põlevad želeeküünlad loovad ülipiduliku õhkkonna.

Peoroad võiksid samuti reisimälestusi edasi anda. Mari küpsetas õhtueineks lõhepiruka kunagi Soome tehtud kalaretke auks, maitsev jõhvika- ja mustikakattega marjakook justkui tähistas läinudsuviseid jalgsimatku Läänemaale.

Klaasist lillevaasid täitis ta samuti jõhvikatega. Esmapilgul jääb mõistatuseks, millest need konarlikud punased triibud on "tehtud", aga tegelikult kannavad need endas Eestimaa rabade vaikust...

Toa teise otsa sättis Mari viskinurga. Iiri- ja Šotimaa auks võib ju pisara kangemat kraami pruukida. Veidi kaldu viskipokaalid ja karahvinid on nõudemaailmas tõusev trend.

Kodusoojust ja pidulikkust loovad igasse interjööri toalilled - õitsvad jõulutähed ja -kaktused, hüatsindid ja suursugused ratsuritähed - ja muidugi küünlad. Kümnete küünalde särades tekibki jõulutunne…

Fotod: Meeli Küttim

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing