USA tööturg OK

ÄP 11. detsember 2006, 00:00

Novembrikuu tööjõutururaport tuli investorite jaoks igati paslik. Töötuse määr tõusis kuuga viimase viie ja poole aasta madalaimalt 4,4 protsendilt prognoositud 4,5 protsendi tasemele. Uusi töökohti lisandus kuuga küll oodatust veidi enam (132 000 vs 110 000), kuid number polnud piisavalt hirmuäratav, et USA keskpank peaks intressimäärasid praeguselt tasemelt tõstma hakkama.

Uute töökohtade lisandumine näitab, et majandusel läheb endiselt hästi ja ettevõtete kasumite tõusmise väljavaade on positiivne.

Ettevõtetest tegi korraliku tõusu Citigroup (2,3%, 51,85 dollarit), kuna turul liikusid kuulujutud, et finantskontsern võib maha müüa mõne oma üksuse ja kompanii finantsdirektor astub tagasi. Citigroup keeldus kuulujuttu kommenteerimast ja lükkas ümber ka jutu, et finantsjuht lahkub firmast.

Möödunud reedet 7 aasta kõrgtasemel alustanud McDonald'si aktsia sulgus 43,76 dollaril (1,1% plussis).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing