• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeettevõte saab tasuta raamatupidamisprogrammi

  Merit Tarkvaral on alustavate väikefirmade jaoks olemas tasuta versioon raamatupidamisprogrammist Merit Aktiva. Kuni 100 dokumenti saab koostada majandusaastas igas moodulis: 100 ostuarvet, 100 müügiarvet, 100 kassadokumenti, 100 pangadokumenti pluss 500 pearaamatu kannet.
  Kuigi programmi peab alla laadima kui prooviversiooni, ei ole tegemist proovi- ega piiratud kasutusajaga programmiga, ainuke piirang on dokumentide maht ühes aastas, kinnitas ASi Merit Tarkvara direktor Andres Kert.
  Järgmisel aasta hakkab programm jälle nullist dokumente lugema. Seega saab ettevõte püsivalt seda programmi tasuta kasutada. Tasuta versiooni kasutajad saavad tasuta uusi versioone ja kasutavad tasuta telefonikonsultatsiooni teenuseid võrdsetel alustel tasulise versiooni kasutajatega.
  Teistel raamatupidamistarkvara müüjatel tasuta variante ei ole. Excellent Business Solutions Eesti AS pakub First Office'i programmidele tutvumis- ja rendivõimalust.
  Tutvumisvariandis ei ole võimalik sisestatud andmeid välja trükkida ega kettale salvestada, sest nii võiks ettevõtjad seda kurjasti kasutada, põhjendas firma arendusjuht Risto Metsla.
  Kes ei soovi endale kohe kallist programmi soetada, saab seda rentida. First Office'i lihtsama programmi rendi hind algab 450 kroonist kuus ja võib ulatuda sõltuvalt tellitavatest lisadest 1000 kroonini.
  HansaRaama võimaldab rentida oma Start Kombi programmi kaheks kuuks ja seejärel välja osta, kusjuures rendihind lahutatakse hiljem väljaostuhinnast, rääkis HansaRaama müügisekretär Kristi Sits. Start Kombi paketi hind on 8260 krooni ja selle väljaostuhinda on võimalik jagada osamakseteks.
  BS Partners, kes pakub Tresoori programme, on lasknud tõsiselt huvitatud klientidel oma serveris andmebaasi luua, et klient seda ei kaotaks, selgitas BS Partnersi tootekonsultant Riho Kukk. Tasuta programmi ei pakuta, kuid tarkvara saab rentida.
  Olulise eripärana teiste programmidega võrreldes rõhutas Kukk, et Tresoori on võimalik kasutada ka mälupulgal. Tresoor on kiiresti kasutusele võetav - 20 minutiga saab esimese dokumendi juba sisse laadida.
  Taavet Reimers OÜst Est Tools võttis Merit Aktiva prooviks kasutusele 2005. aastal, kuid temal sai 100 tasuta kannet juba paari kuuga täis. Edasi soetas ta tasulise programmi, kuna ka selle hind oli Reimersi väitel odavam kui teistel. "Eks ma ikka proovisin teisi ka, kuid Merit oli lihtne ja loogiline, kõik algseadistused olid olemas," põhjendas Reimers.
  Reimers teeb oma firma raamatupidamist ise, kursustel ta selle tarvis käinud ei ole, raamatupidamisest teab nii palju, kui ülikoolis ärijuhtimise erialal õpetati. Ta on veendunud, et kasutusjuhendi ja klienditoe abil on võimalik ka algajal ise raamatupidamist teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.