Abiminister: Eestis on alkoholism saavutanud laia ulatuse

11. detsember 2006, 14:01

Keskerakond soovib üleriigilist õhtuse ja
öise alkoholimüügi keeldu. Lisaks soovib Keskerakond keelata alkoholireklaami
nii televisioonis kui ka välireklaamis ning samuti tahab erakond tõsta
alkoholiaktsiisi.

Sotsiaalministeeriumi abiminister Peeter Laasik tutvustas eile Eesti Naiste Ühenduste konverentsil Keskerakonna alkoholipoliitika põhimõtteid, mis näeb ette üleriigilise õhtuse ja alkoholimüügi keelu kehtestamist, kirjutas Tarbija 24. «Eestis on alkoholism ja joomarlus saavutanud sellise ulatuse, et nende vastu tegutsemine tuleb seada riigi prioriteediks,» ütles Laasik.

Laasiku sõnul tuleb alkoholismi vastu võidelda kõikehõlmava programmiga. «Alkoholireklaam tuleb keelustada nii televisioonis kui ka välireklaamis,» ütles Laasik. «Peame tõstma alkoholiaktsiisi.»

Laasiku väitel peaks samaaegselt toimuma noorukite ja nende vanemate väärtushinnangute muutmine. «Noorel peab olema selge, et lõbus ja lahe saab olla ka kainena,» märkis ta. «Samuti peab riik ja kohalikud omavalitsused looma noortele alternatiivseid huvi- ja sporditegemise võimalusi.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2006, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing