Eesti jõuluviktoriini peaauhinnad läksid Egiptusesse ja Venemaale

Mariliis Pinn 11. detsember 2006, 13:30

Reedel, 8. detsembril loosis välisminister
Urmas Paet välisministeeriumis välja järjekordsed Eesti-teemalise viktoriini
võitjad.

Viktoriini peaauhinna võitsid Gasem Waheeb Abd El Waheeb Ali Egiptusest ja Vjatšeslav Afonin Venemaalt. Lohutusauhinnad läksid Luksemburgi, Austraaliasse, Suurbritanniasse, Valgevenesse ja Venemaale, teatas välisministeeruim.

Tänavusel jõuluviktoriinil osales kokku rekordiliselt 1834 inimest 69st riigist. Enim huvilisi oli Poolast, Venemaalt, Ameerika Ühendriikidest, Suurbritanniast, Soomest ja Saksamaalt, kuid vastanuid oli ka sellistest riikidest nagu Honduras, Samoa, Svaasimaa, Gambia, Djibouti, Kõrgõzstan, Bangladesh ja Liibanon. 1164st ingliskeelses viktoriinis osalenust vastas kõigile küsimustele õigesti 891 inimest ning 670st venekeelsele viktoriinile vastajast andsid kõik vastused õigesti 610 huvilist.

Ingliskeelse viktoriini võitja ja tema kaaslase peaauhinnaks on lennupiletid Eestisse ja tagasi koju Estonian Airilt ja SASilt, kaks ööd koos hommikusöögiga hotellis St. Petersbourg Tallinnas, 3-tunnine ekskursioon Tallinnas Estravelilt, õhtusöök restoranis Olde Hansa, kontsert Eesti Kontserdilt, Tallinn Cardi VIP-piletid, mis võimaldavad pääsu kõigisse Tallinna muuseumitesse ja vaatamisväärsustele ning lisaks kaks ööbimist koos hommikusöögiga hotellis Karupesa Otepääl ja üks öö koos hommikusöögiga hotellis Savoy Boutique.

Venekeelse viktoriini võitja ja tema kaaslane saavad samuti lennupiletid Eestisse ja tagasi Estonian Airilt ja SASilt, kaks ööd koos hommikusöögiga hotellis Kolm Õde, 3-tunnise ekskursiooni Tallinnas Estravelilt, õhtusöök restoranis Egoist, kaks ööd koos hommiku- ja õhtusöögiga Ammende Villas Pärnus, kontserdipiletid Eesti Kontserdilt ning üks öö koos hommikusöögiga hotellis Savoy Boutique Tallinnas.

Jõuluviktoriin 2006 oli järjekorras juba kümnes. Viktoriin koosnes 12 erinevaid eluvaldkondi puudutavast valikvastustega küsimusest Eesti kohta, millele oli võimalik vastata 9 nädala jooksul oktoobri algusest detsembri alguseni.

Ingliskeelne viktoriin oli üleval nii välisministeeriumi kui ka kõikide Eesti esinduste kodulehekülgedel, venekeelne oli aga Moskva, Peterburi ning Kiievi esinduste võrgulehtedel. Samuti oli kõigil viktoriini toetajatel võimalik lisada jõuluviktoriinile viiv link oma kodulehele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2006, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing