Eesti tervishoid: raha on, aga pole arste, kes inimesi raviks

Mariliis Pinn 11. detsember 2006, 08:30

Kuigi palk on oluline, rõhutab arstide
liidu president Andres Kork, peab tervishoiu rahastamine üldiselt paranema,
kirjutas Eesti Päevaleht.

"Meil räägitakse palju üksikutest kõrgtehnoloogilistest aparaatidest, kuid samas on suur puudus igapäevastest vahenditest ja aparatuurist," ütles Kork.

Sotsiaalministeerium ja haigekassa on öelnud, et esimest korda on Eesti seisus, kus haigete raviks on küllalt raha, kuid paraku pole arste, kes inimesi raviksid. Kui palju arste Eestis praegu puudu on ei tea ka ametlik register.

Järjest rohkem spetsialiste läheneb pensionieale ning võib seejärel meditsiinisüsteemist lahkuda. Samas kasvab peale vähe noori arste - viimase kahe aasta jooksul on Korgi sõnul Eesti haiglatesse tööle tulnud 150 arsti.

Sotsiaalministeerium räägib 17-protsendisest palgatõusust. Selle järgi peaks arstide keskmine palk tõusma praeguselt 17 500-lt 19 200 kroonini ja õdede oma 9200 kroonini, ütles haigekassa pressiesindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2006, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing