Lavastaja Jaanus Rohumaa sai presidendi nõunikuks

Annika Matson 11. detsember 2006, 18:48

Täna alustas president Toomas Hendrik
Ilvese koosseisuvälise kultuurinõunikuna tööd Jaanus Rohumaa, kes on ametis
poole kohaga, teatas kantselei.

Rohumaa on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia lavakunsti erialal ja hetkel õpib Tallinna Ülikooli doktorantuuris kultuuriteooriat. Rohumaa jätkab ka tööd Tallinna Linnateatris, kus ta töötab lavastajana.
Samuti on ta andnud tunde Tallinna Ülikoolis, Kõrgemas Lavakunstikoolis ja Viljandi Kultuurikolledžis.

2004. aastal tunnustas Vabariigi President Rohumaad Valgetähe V klassi ordeniga ja 2005. aastal sai ta Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia. Rohumaa on ka saanud Kultuurkapitali stipendiumi ”Ela ja sära” (2001), Kultuuripreemia "Suur Vanker" (1997), Vabariikliku teatrifestivali "Draama '96" parima lavastaja preemia ning mitmeid teisi preemiaid.

Kultuurinõuniku ülesanneteks on muuhulgas nõustada Vabariigi Presidenti kultuuriga seonduvates küsimustes; teha ettepanekuid presidendi patroneeritavate projektide, sündmuste ja muude ürituste kohta ning jälgida patroneeritavate projektide tegevust; koostada Vabariigi Presidendi ülesandel enda valdkonna temaatikat puudutavate erinevate tekstide projektid ning vaadata sisuliselt üle toimetatud tekstid; ning valmistada ette Vabariigi Presidendi ajakavaga tema vastutusele määratud Vabariigi Presidendi kohtumised.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2006, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing