Sakala keskus piiratakse tugevamate piirdeaedadega

12. detsember 2006, 12:32

Uus Sakala tellimusel paigaldatakse
turvakaalutlustel praeguse keskuse ümber lähiajal tugevamad piirdeaiad, et
tõkestada omavolitsejate sissepääsu objektile.

Kõrvaliste isikute pääsemine objektile toob endaga kaasa erinevaid riske – esmalt võimalikud vargused ja vandaalitsemised, aga ka ehitustööde teostaja poolt välja toodud ohu, et mõni “kutsumata külaline” võib objektil viibides endale tahtmatult viga teha, teatas Uus Sakala.

“Eesmärk on nimetatud turvariske eos maandada, kuna tagajärgede eest oleks nii seaduse kui avalikkuse silmis vastutavaks ikkagi arendaja,” kommenteeris ettevõtte otsust AS Uus Sakala juhatuse esimees Ilmar Kompus.

See, et objekt ei ole täna piisavalt kaitstud, leidis kinnitust ka esmaspäeval kui tosin poliitmiitingul osalenut lõhkusid piirdeaia ning sisenesid territooriumile. “Tegemist on eravaldusega ning me oleme sellel toimuva eest vastutavad,” selgitas Kompus. Lisaks turvafirma abile loodab arendaja saada ka politseilt operatiivsemat abi kui taolised vandalismiaktid peaksid korduma.

Kompuse sõnul algasid nädal tagasi hoones ehituse ettevalmistustööd, milles on ka kultuuriministriga kokku lepitud. Töö käigus visatakse ära lahtist prahti ja amortiseerunud mööblit, kuid lühtrid, siseuksed ja muu väärtuslik säilitatakse hoolikalt.

Uude Sakala keskusesse on plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuurifunktsioonidega pindasid. Kavas on rajada kultuuri-, konverentsi- ja vaba aja keskus koos 1800-kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga.

Algselt kompartei kongresside toimumispaigaks mõeldud nn Karla katedraal on viimastel aastatel seisnud praktiliselt kasutult, kuna näiliselt korras pealispinna all on tegelikult peidus amortiseerunud ning ebafunktsionaalne hoone. 2005. aasta jooksul toimus Sakala keskuses vaid 12 üritust, neist üksnes kuuel korral kasutati ka suurt saali. Alates 2006. aasta algusest on keskus halva tehnilise seisukorra tõttu suletud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2006, 12:32
Otsi:

Ava täpsem otsing